KLUBOVÝ WEB

VÍKENDOVÉ SETKÁNÍ SEVEŘANŮ
ČLÁNKY Z KLUBOVÝCH ZPRAVODAJŮ

Neuplynuly ani tři měsíce od výroční klubové výstavy a Klub severských psů, připravil další zajímavou akci. Od 13. do 15. června probíhalo víkendové setkání majitelů a příznivců severských psů v obci Libeř kemp Otoupal. V příjemném prostředí u rybníka a opět za příjemného počasí se sjelo okolo 50ti majitelů a chovatelů. Někteří již přijeli v pátek a mohli poklábosit a „popíjet“ v místní restauraci, kde mimochodem výborně vařili.

V sobotu se konala výstava se zadáváním titulů CAC a CAJC. Aljašské malamuty, grónské psy a samojedy posuzovala mezinárodní rozhodčí Marie Kůrová a sibiřské husky Libuše Pečená. Před závěrečnými soutěžemi byly předány diplomy klubovým šampionům, vyhlášeni vítězové rankingu za rok 2013 a předána čestná uznání při příležitosti 30. výročí založení KSP za významný podíl založení, fungování a renomé tohoto klubu a za příspěvek k rozvoji plemen v něm zastoupených a to ing. Haně Petrusové, Vladimíře Hradecké, ing. Jiřímu Krejčímu ,Iloně Mikyskové, Stanislavě Bogdanové, Tomáši Kaiprovi a Libuši Pečené (nepřítomným byla čestná uznání zaslána).

Titul BIS získal opravdu velmi krásný samojed Erry od Račí studánky chovatelky MUDr Hany Vávrové (majitelé Eva a Hana Vávrovi).
O přípravu a organizaci celého víkendu včetně výstavy se postarala dlouholetá chovatelka samojedů a jedna z prvních členů klubu Stáňa Bogdanová.

Velmi příjemná a pohodová byla „sportovní“ neděle, kde se soutěžilo v několika disciplínách.
První byla soutěž běh se psem minicanicross – dítě a pes. Tuto kategorii s přehledem vyhrála Marcelka Kamešová se samojedem (její dědeček je známý závodník Ota Janko a tak to má Marcelka asi v genech). Nejmladší účastnicí se stala čtyřletá Deniska Greňová.
Canicross dospělí byl na stupínku nejvyšším Míra Hurych s grónským psem. Dále běh se dvěma psy vyhrála Jitka Krumlová s aljašskými malamuty, běh na koloběžce se psem opět na pomyslném stupni vítězů stála Marcelka Kamešová. Velmi zábavná byla soutěž Klondike – běh se psem s překonáváním různých překážek. Tento závod kategorii dospělých vyhrála Yvona Galgaňáková s grónským psem.

V dětské kategorii si již potřetí pro diplom za první místo přišla Marcelka Kamešová. I v této kategorii si zazávodila malá Deniska Greňová.

Víkend se opravdu vydařil a chci touto cestou poděkovat Stáně Bogdanové a všem sponzorům a pogratulovat nejen vítězům, ale všem, kteří se zúčastnili.

Ilona Mikysková

NÁVŠTĚV

Tvorba www stránek pro chovatele cernohubova.com